Deals Kracht on Tour
Nieuws

Kracht on Tour Event zoekt Deals voor vrouwen

Kracht on Tour Event zoekt Deals voor vrouwen

Wist u dat ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen financieel niet op eigen benen staat?

Op woensdag 12 oktober vindt de Zeeuwse editie van Kracht on Tour plaats in bijzijn van Minister Jet Bussemaker in de wijkgebouw de Spinne te Goes. Kracht on Tour is een evenement om de bewustwording van het belang van financiële zelfstandigheid van vrouwen te vergroten. En dat is nodig omdat ongeveer 50% van de vrouwen in Nederland financieel niet op eigen benen staat. Hiervoor zoeken we Zeeuwse deals.

Kracht on Tour is een landelijk initiatief van het Ministerie van OCW. In Zeeland wordt dit het samen met de Arbeidsmarkt Regio Zeeland en het Zeeuws Vrouwen Platform georganiseerd.Tijdens het evenement op 12 oktober worden vrouwen gestimuleerd om hun talenten te ontdekken, benutten en te verzilveren. Want dat heeft al resultaat dat ze zelfstandiger zijn, meer keuzevrijheid en een sterkere positie in de maatschappij hebben. Inmiddels raakten veel vrouwen al geïnspireerd om aan de slag te gaan. Deze vrouwen pakten kansen, zetten stappen en deelden hun verhalen. Dat gaat op 12 oktober in Goes ook allemaal gebeuren doordat we deals hebben gesloten met Zeeuwse organisaties, bedrijven en instellingen. Toch zijn we op zoek naar nog meer deals!

Wat is een deal?

Tijdens de bijeenkomst in Goes kunnen vrouwen zich aanmelden voor een deal. Verschillende Zeeuwse bedrijven, instellingen en organisaties sloten al deals. Een deal gaat over het creëren van kansen voor vrouwen richting en op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld afspraken over flexibele werktijden, snuffelstages, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden voor thuiswerken. We hebben inmiddels al vele deals mogen noteren, maar we zijn nog steeds op zoek naar nog meer Zeeuwse deals. Wilt u een deal aanmelden? Dat kan via www.zeeuwsvrouwenplatform.nl/kracht-on-tour. Op 15 september ondertekent wethouder van der Reest in Goes tijdens een bijeenkomst het Zeeuwse convenant om meer vrouwen in Zeeland financieel zelfstandig te maken. U krijgt, wanneer u een deal aanbiedt, tevens een uitnodiging voor deze netwerkbijeenkomst in Goes.

Het event op 12 oktober wordt een combinatie van workshops, muziek en inspirerende sprekers en is bedoeld voor vrouwen die hun talenten willen ontplooien. Meer informatie over Kracht on Tour Zeeland en over de deals kunt u krijgen bij Anita van Oostrom (06 21292941) of Margot verhaagen (0615065657) organisatoren van Kracht on Tour in Zeeland.