Nieuws

Zeeuwse Vrouwendag 2021 heeft als thema ‘Jij maakt het verschil!’

Elke vrouw maakt het verschil!

In het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart organiseren diverse Zeeuwse vrouwenorganisaties op zaterdag 6 maart 2021 gezamenlijk een online Evenement met als thema “JIJ MAAKT HET VERSCHIL” Dit interactieve evenement is gratis te volgen en zit boordevol inspiratie, verwondering en positieve energie. Diverse Zeeuwse vrouwen vertellen over ‘In jezelf geloven’, ‘Invloed uitoefenen’, “Lef hebben’, en vertellen over wie hun inspiratiebronnen zijn.

Het interactieve programma  duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur en bevat ondermeer interviews, muziek, filmpjes en een dialoog in breakout room met de vraag wie jij zelf inspirerend vindt.

Het nationale thema van Vrouwendag dit jaar is “Invloed met Impact.” Daar gaven de gezamenlijke Zeeuwse vrouwenorganisaties dit jaar een eigen draai aan met het thema “JIJ MAAKT HET VERSCHIL.” Omdat 8 maart dit jaar op een maandag valt en er een grote groep Zeeuwse vrouwen wil worden bereikt, is de keuze gevallen op zaterdag middag 6 maart 2021. Vanuit Café Restaurant Vriendschap in Middelburg wordt het programma digitaal uitgezonden. In virtuele breakout rooms kom je elkaar in verschillende groepen tegen. Muziek en inspirerende filmpjes maken het geheel compleet en zorgen voor een aantrekkelijk programma. Aanmelden kan via vrouwendagzeeland@gmail.com. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de link naar het online event. Meedoen is geheel kosteloos.

Deelnemende en sponsorende organisaties zijn

  • Het ZeeuwseVrouwenplatform
  • Soroptimisten
  • Kibeo
  • KOW
  • Vrouwen van NU
  • PVDA
  • Suffe Tutten.

De voorafgaande jaren organiseerde diverse Zeeuwse Vrouwen organisaties in steeds wisselende samenstellingen een Zeeuwse editie van Vrouwendag. Thema’s waren onder andere “Wat kies jij?”; en  “Hoe is het eigenlijk gesteld met de diversiteit op management posities in Zeeland?” Vorig jaar werd er een groot evenement in de Zeeuwse Bibliotheek georganiseerd met als thema “Vrijheid.”