Nieuws

Vrouw in de Media Award 2016

De nominaties voor de Vrouw in de Media Award 2016 en de aanmoedigingsprijs You Go Girl zijn bekend. 
Dit jaar zal er ook een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale en regionale media.
De prijzen zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt.
Ruim tachtig procent van de mensen in het nieuws is van het mannelijk geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. De organisatoren van de awards willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.Op voordracht van journalisten en voordrachten door het publiek zijn vrouwelijke deskundigen geselecteerd.

Jij bepaalt met het uitbrengen van jouw stem wie van deze 10 gezichtsbepalende vrouwelijke deskundigen zich het beste heeft geprofileerd in de media.
De Vrouw in de Media Award wordt voor de achtste keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013) en Wanda de Kanter (2014 en 2015).

Ook voor Zeeland zijn er tien vrouwen genomineerd waaronder Anita van Oostrom en Margot Verhaagen, beiden verbonden aan het Zeeuws Vrouwen Platform.
 Stem hier, het kan nog tot 22 januari.