Nieuws

‘Be careful what you wish for’

‘Be careful what you wish for’

De Engelsen kunnen het zo mooi zeggen. Kijk uit wat je wenst want voor je het weet komt het uit: een politicus die doet wat hij belooft. Wat wilden we dat graag en wat overkomt ons nu het gebeurt. In Amerika weliswaar maar het zou zomaar bij ons ook kunnen gebeuren. We zijn blijkbaar, ook hier zo gewend geraakt aan loze beloften. Aan verkiezingsbeloften die gebroken worden omdat ze niet waar te maken zijn omdat we, in Nederland, nu eenmaal coalities moeten vormen en met andere partijen moeten samenwerken om een regering te vormen. Zie daar ook het grote verschil met Amerika.

Maar er is meer. We zijn blijkbaar ons vertrouwen in de politiek kwijt. Misschien moet ik wel zeggen ons vertrouwen in mensen. Er zijn te veel beloftes gedaan. Ja, het gaat economisch beter maar nog lang niet iedereen profiteert daarvan. We moeten weer vertrouwen krijgen in elkaar en meer naar elkaar omzien, met respect voor onze verschillen.

Ik maak me zorgen en ik ben niet de enige. Het zou zomaar kunnen dat ook hier mensen op 15 maart a.s. gaan stemmen op iemand die dingen belooft die niet kunnen. Niet omdat ze praktisch onuitvoerbaar zijn of onbetaalbaar maar, veel erger, omdat ze mensen buitensluiten en discrimineren.

Het slechtste wat je dan kunt doen is je kop in het zand steken en helemaal niet meer gaan stemmen. Maar ik denk dat er in Amerika nu mensen zijn die erg spijt hebben dat ze niet hebben gestemd. Die dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen.

Laten wij in elk geval gebruik maken van ons democratisch recht en gaan stemmen. U kunt misschien, net als ik deze keer wel wat hulp gebruiken bij uw keus. U krijgt van mij geen stemadvies maar wel een uitnodiging voor onze verkiezingsspecial op 10 februari. De aankondiging met alle verdere informatie vindt u op onze website.

En ja, als er een geschikte vrouw bij staat, bij die partij van uw keuze: doen!

 

Eva Zeeland